Vijesti Društvo Uskoro u NS RS: Vlada utvrdila Prijedlog zakona o gradu Derventa

Uskoro u NS RS: Vlada utvrdila Prijedlog zakona o gradu Derventa

4

Vlada Republike Srpske, na jučerašnjem zasjedanju, utvrdila je Prijedlog zakona o gradu Derventa.

Ovim zakonom uređuje se područje, nadležnosti, organi i finansiranje Grada Derventa. U vezi s Prijedlogom ovog zakona, Vlada je danas utvrdila i Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, saopšteno je nakon sjednice.

Ovaj prijedlog naći će se pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske na narednom redovnom zasjedanju koje će se najvjerovatnije održati početkom naredne godine.

Derventa Cafe

4 KOMENTARI

 1. Grad koji vikendom u bilo koje doba dana nema na ulici vise od 30 stanovnika, grad koji nema bolnicu, porodiliste, toplanu,…grad u kome jedna od najfrekventnijih ulica nema trotoara (Brodska-1.maja). Grad koji nema mnogo toga, ali zato ima jednu nesrazmjernu osobinu: sa smanjenjem broja stanovnika povećava broj opštinske administracije.

 2. Vidi se da nisi u materiji i da lupaš pošto je Derventa jedan od rijetkih lokalnih samouprava koja ispunjava EU standarde po pitanju zaposlenih u Upravi koji kaže 3 zaposlena na 1000 stanovnika.
  Za trotoar i ostale stavke se slažem pogotovo za bolnicu i porodilište.Ali ovo je jedini način da povratimo nadležnosti od Doboja.

 3. @Derventa
  Kad smo vec kod lupanja gdje su izvori za te cifre? Takav standard tj. zakon ja ne mogu naci. Koliko zapravo derventska uprava ima radnika? Po toj racunici oko 90.
  Postoje statistike koje jasno pokazuju da je, bar u Njemackoj, zapravo cifra zaposlenih u javnom sektoru 10 puta veca (30 radnika na 1000 stanovnika):
  https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=sr&u=https://de.statista.com/statistik/daten/studie/73076/umfrage/vergleich-der-bundeslaender—beschaeftigte-im-oeffentlichen-dienst/

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here