Vijesti Društvo Prijem i pokloni za majke sa troje i više djece

Prijem i pokloni za majke sa troje i više djece

0

DERVENTA – Načelnik opštine Derventa Milorad Simić upriličio je prijem za majke koje su rodile treće i svako naredno dijete i uručio im jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenčeta u iznosu od 600 maraka.

Prijem i pokloni za majke sa troje i vise djece

Treće dijete rodila je Fikreta Mujanović, Rozalija Stevanović, Admira Cucić, Slađana Basarić, Dragana Kuzmanović, Jasmina Mustafić, Tetiana Stanić, četvrto dijete rodila je Belma Beširević, Snježana Stojanović i Biljana Cvjetković.

Na prijemu je bila i majka desetoro djece Jasminka Čepalović, koja živi u Omeragićima kod Dervente, a o uslovima u kojima odrastaju mališani već smo čitaoce upoznali.

-U 25 godini rodila sam prvo dijete, a sada mi je 36 godina. Sastavljamo kraj sa krajem, pomaže opština i druge institucije, a bilo je pomoći i od dobrih ljudi. Mislim, da više neću rađati djece, od mene je dosta- kaže Jasminka Čepalović.

Načelnik opštine Simić je rekao da su u budžetu opštine planirana novčana sredstva u ove svrhe.

– Ovo polako postaje tradicija. Na prijemu je 11 majki, a među njima i majka 10 djece, što je za svaku pohvalu i nagradu. Planirana su sredstva za blizance u iznosu od 2000 i za trojke 3000 KM, i vjerujem da će biti roditelja koji će imati to zadovoljstvo. I u narednoj godini podržavaćemo roditelje, jer nam je stalo da u opštini Derventa ima više djece – rekao je Simić.

Poklone su dobili i “odrasli” mališani koji su se nalazili u pratnji roditelja.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here