Vijesti Društvo Prijem za majke sa troje i više djece

Prijem za majke sa troje i više djece

0

Načelnik opštine Derventa primio je 12 majki sa treće rođenim detetom i dvije majke koje su rodile dvojke – blizance u ovoj godini i tom prilikom uručio novčane pomoći u iznosu od 600 maraka za treće rođeno dijete i za dvije majke po dvije hiljade maraka, koje su ove godine rodile dvojke – blizance.

Prijem za majke sa troje i vise djece

Majke su izrazile zadovoljstvo, što se prema njima i njihovoj djeci poklanja pažnja i kažu da je za njih rađanje djece radost i život. Bebe su pored novačanih sredstava dobile i poklon pakete, a majke po buket cvijeća od načelnika opštine, koji je obećao da će od iduće godine ova pomoć biti mnogo veća.

Hrabre i ponosne majke

Imati dvoje djece kažu da je teret za prosječnu porodicu, a pogotovo ako ni jedno od roditelja nema stalnog zaposlenja, onda se postavlja pitanje normalnog života jedne porodice u ovo vrijeme.

Ljubinka Radanović iz Male Sočanice kod Dervente rodila je osmoro djece i sva su zdrava i živa. Najstariji sin Saša ima 16 godina, a mala Sanja šest mjeseci. Tako sretni roditelji Ljubinka i Miodrag Radanović imaju 5 zdravih i kršnih sinova i tri kćerke.

-Ponosna sam na njih osmoro. Oni su moja radost, moj život, sve što imam na ovom svijetu i sretna sam majka. Još nisam odustala od rađanja. Rađaću dokle god budem zdrava i sposobna da rađam. Moj suprug Miodrag je istog mišljenja. Nismo bogati, ali naše bogastvo su naša djeca, kaže Ljubinka.

U kući Radnovića niko nije stalno zaposlen. Djeca su maloljetna, a Miodrag i Ljubinka nisu naišli na razmijevanje da nađu bilo kakav posao. Izdržavaju se od rada na svom poljoprivrednom imanju i u radu na nadnicu u selu. Pomalo sin Saša radi oko kuće i u komšiluku i uspiju da prehrane mnogočlanu porodicu.

Zanimljivo je da su Radanovići svojoj djeci dali imena sa početnim slovom ”S”, pa tako imaju u kući: Sašu, Sinišu, Sanela, Slavena, Sandru, Srđana, Slavišu i najmlađu Sanju, koja tek ima šest mjeseci.

Sanja Adžić ima troje djece, a kaže da bi želela još i pored toga što je treću bebu željela da ima djevojčicu i da joj da ime Violeta. Mlada majka živi na selu u Gornjim Ceranima u zajednici gdje ih je jedanaest članova, koji se slažu i žive kao jedna duša, pa Bojani, Mihajlu i sada Violeti nije nikada dosadno u kući.

-Sanja kaže da su za nju djeca velika radost u životu. To je dar od Boga, a kad je tako , onda je to ljepota, draž i uživanje u njihovom prisutvu. Šta je ljepše od procvjetalog cvijeća djece, kaže Sanja.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here