Vijesti Društvo Prijem za majke sa troje i više djece

Prijem za majke sa troje i više djece

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je organizovao prijem za 16 majki koje su rodile troje i više djece, i uručio im po 600 KM i druge poklone.

Prijem za majke sa troje i vise djece

Na prijemu je bilo 13 majki koje su rodile troje djece, dvije majke četvoro djece, dok je jedna rodila jedanaestoro.

Simić je rekao da su u budžetu opštine rezervisana novčana sredstva za ovaj vid podsticaja i istakao da će ga posebno obradovati ako broj zahtjeva biti daleko veći.

– Želimo da na jednom mjestu vidimo mališane i njihove roditelje. Ovim pokazujemo da smo lokalna zajednica koja brine o svojim sugrađanima. Danas imam i dodatno zadovoljstvo da je među mališanima i moja unuka Lenka – rekao je Simić.

On je dodao da ovakva druženja lokalna zajednica organizuje više puta u toku godine, te najavio da će naredno uslijediti za nekoliko mjeseci.

Borka Savić iz Agića, koja je rodila troje djece, kaže da je svaki vid pomoći dobrodošao višečlanim porodicama.

– Izražavam zahvalnost načelniku na prijemu i uručenim darovima. To je lijepa tradicija koju ima naša opština – rekla je Savićeva, koja je na prijem došla sa najmlađim članom porodice, kćerkicom Tanjom.

Ovaj put na prijemu nije bilo majki sa blizancima i trojkama, kao ranijih godina.

SRNA – glas-regije.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here