Vijesti Društvo Prikupljene 124 doze krvi

Prikupljene 124 doze krvi

0

U Derventi je danas 124 ljudi dobrovoljno dalo krv u okviru treće ovogodišnje akcije koju su organizovali Crveni krst i Kasarna „Zdravko Čelar“. Dobrovoljno darivanje krvi pod nazivom „Krv je poklon koja život znači“ privukla je rekordan broj učesnika.

Derventa, rekordan broj učesnika
Derventa, rekordan broj učesnika

Prema riječima sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta Radislava Kujundžića na ljekarskom pregledu je evidentirano 155 ljudi, ali je njih 124 ispunilo uslove da može darovati krv.

„U akciji je učestvovalo 60 redovnih davalaca krvi, 45 je pripadnika oružanih snaga, 13 učenika i šest pripadnika policije. Veoma smo iznenađeni odzivom što nismo zabilježili čak od 1996. godine, a redovno svake godine organizujemo akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Za sve učesnike akcije obezbijeđeni su poklon paketi Crvenog krsta“ kaže Kujundžić.

Današnju akciju darivanja krvi je obišao načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je pohvalio organizatore, ali i sve učesnike.

„Ovo je veoma humana i tradicionalna akcija koju smo podržali finansijski. Nikada se ne zna kome će dragocjena tečnost trebati, rekao je načelnik Simić.

Kapetan Miroslav Opačić je rekao da su u akciji učestvovali pripadnici Oružanih snaga BiH, i da je akcija uspješno održana u prostorijama Kasarne „Zdravko Čelar“ Derventa.

Posavske novosti

PODIJELI