Vijesti Društvo Prikupljene 33 litre najdragocijenije tečnosti – FOTO

Prikupljene 33 litre najdragocijenije tečnosti – FOTO

0

OO Crveni krst derventa organizovao je juče i danas akciju dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je prikupljeno 95 doza krvi. Zbog epidemije korona virusa bila je ovo tek prva akcija ove godine, a održana je u OŠ “Nikola Tesla”.

Na akciju se odazvao 101 dobrovoljni davalac krvi, a krv je dalo 86 redovnih davalaca, 5 vojnika OS BiH i 4 policajca koji su prikupili 33 litra krvi, rekao je sekretar Crvenog krsta Radislav Kujundžić.

Zahvalio bih se domaćinima iz OŠ “Nikola Tesla” i opštini Derventa koja je finansijski podržala našu akciju, kao i sve do sada. Potražnja za krvlju je velika i imali smo stalne zahtjeve, pa se nadamo da ćemo do kraja godine uspjeti organizovati još dvije akcije, kazao je Kulundžić.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da se radi o prepoznatljivom događaju u Derventi koji se dešava tri puta godišnje, te da je tokom akcija održanih 2019. godine učestvovalo 430 davalaca.

To je jedan od najhumanijih dešavanja jer jedni drugima dajemo tečnost koja život znači. Nažalost, tek sad smo mogli organizovati akciju uz posebne epidemiološke mjere, ali ja se zahvaljujem osoblju i redovnim davaocima krvi, poručio je Simić.

Predrag Vidaković krv je dao 13. put.

Želim da se svi koji mogu uključe u ovakvu akciju, da bi pomogli onim kojima je pomoć najpotrebnija, odraslima, djeci, svima, bez obzira na pol, vjeru ili naciju. Tu tečnost ne možemo zamijeniti ničim, rekao je ovaj dobrovoljni davalac krvi.

Službenici Policijske stanice Derventa takođe su se priključili akciji „Darujte krv-spasite život!“, i to po treći put ove godine.

Prikupljanje krvi vršila je Transfuziološka služba krvi iz bolnice Doboj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here