Vijesti Društvo Prikupljeno 70 doza tečnosti koja život znači

Prikupljeno 70 doza tečnosti koja život znači

0

Derventski Crveni krst organizovao je drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi tokom koje je prikupljeno 70 doza najdragocijenije tečnosti.

Želja da pomognu drugima okupila je veći broj Dervenćana koji su darovali krv onima kojima je to neophodno. Među davaocima bilo је onih koji krv daruju dugi niz godina, ali i onih koji su po prvi put darovali dragocijenu tečnost.

Krv sam danas darivao 59. put. Relativno kasno sam postao dobrovoljni davalac, u 32. godini. Za mene je velika stvar što sam uopšte u mogućnosti da dam krv, prvenstveno zbog godina i pritiska. Glavni motiv mi je da pomognem ljudima, jer znam da ovaj humani način nema cijenu, rekao je Dado Petrović iz Bosanskih Lužana.

Grad Derventa poznat je po dugoj tradiciji darivanja krvi zahvaljujući redovnim dobrovoljnim davaocima.

Iz Gradske organizacije Crvenog krsta kažu da zbog godišnjih odmora  nije bilo organizovanog dolaska učenika i vojnika, ali da se ipak odazvao veliki broj mladih ljudi.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu ističu da krvi ima dovoljno, kao i da se redovnim održavanjem ovakvih akcija obezbjeđuju dovoljne doze krvi za pacijente.

Gradska uprava grada Derventa podržala je današnju akciju darivanja krvi.

Naredne akcije dobrovoljnog darivanja krvi planirane su za septembar.

TVK3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here