Vijesti Privreda Prilika za produbljivanje poslovne saradnje: Otvoren 16. Sajam privrede i turizma –...

Prilika za produbljivanje poslovne saradnje: Otvoren 16. Sajam privrede i turizma – FOTO/VIDEO

1

Godišnji izvoz roba i usluga koji se kreće oko 333 miliona KM što čini 7,2 odsto ukupnog izvoza Republike Srpske, a 2,3 % izvoza Bosne i Hercegovine, što svrstava Derventu u sami privrednih vrh, poručeno je sa 16. Sajma privrede i turizma koji je okupio više od 100 izlagača iz cijele BiH i regiona.

Gradoančelnik Dervente Milorad Simić istakao je da je ovo idealna prilika za nove kontakte u privredi svih izlagača, ali i onih iz Dervente kojih ima 865.

Napravili smo iskorak, skoro pa malo smo priveredno čudo, prepoznaje nas okruženje, prepoznaju nas austrijske kompanije, njemačke, kineske, italijanske, i to su 33 strane kompanije, rekao je Simić.

Izvoz po glavi stanovnika ove lokalne zajednice iznosi oko 13.000 KM, a zapošljavaju gotovo 7.000 radnika.

Derventa je lokalna zajednica koja je lider u privrednom razvoju i privlačenju stranih investitora, poručio je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjeokslav Petričević.

Na ovogdišnjem sajmu izlaže na 3.600 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, rekao je direktor Sajma Miroslav Simić.

Organizator sajma je Sportski centar Derventa, uz podršku gradske Turističke organizacije.

Sajam, koga je generalni pokrovitelj Vlada Republike Srpske – Ministarstvo trgovine i turizma, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Dervente Milorada Simić, biće otvoren do petka 26. avgusta.

TV K3

 

1 komentar

  1. Nikad manje posjetilaca. Pa i političari, od nekada Dodika i Željke, Đokića,itd. spalo na Petričevića. I to u izbornoj godini.

Comments are closed.