Vijesti Društvo Pripreme za izgradnju vodovoda

Pripreme za izgradnju vodovoda

0

Sastanak načelnika opštine Milorada Simića, zamjenika načelnika Igora Žunića, načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Slavena Gojkovića i predstavnika “Komunalca” i projektanta sa odborom za izgradnju vodovoda označio je početak aktivnosti na realizaciji izgradnje vodovoda u dijelovima sela Velika Sočanica, Gornja Lupljanica i Gornji Cerani.

Pripreme za izgradnju vodovoda

Cilj sastanka bio je da se sagledaju mogućnosti same izgradnje i priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Po riječima člana građevinskog odbora, Živojina Spasovca, bilo je potrebno da se dobiju informacije od ljudi iz struke da bi se nastavilo sa daljim aktivnostima.

Predstavnik “Komunalca” je prisutne upoznao sa tehničkim mogućnostima izgradnje vodovoda i konstatovao da bi se na vodovod moglo priključiti oko 150 domaćinstava, sa protokom vode od 5-6 litara u sekundi i da se time ne bi ugrozilo snabdijevanje grada vodom.

Realizacija aktivnosti obuhvata prvo procjenu broja zainteresovanih korisnika, potom bi se pristupilo izradi projektne dokumentacije i pribavljanju neophodnih dozvola za gradnju. Sredstva će biti obezbijeđena dijelom iz budžeta opštine za kapitalne investicije, a dio će obezbijediti mještani vlastitim učešćem.

Izražavajući zadovoljstvo pokrenutim aktivnostima oko izgradnje ovog vodovoda, zamjenik načelnika Igor Žunić je rekao :

“Krećemo u aktivnosti identifikovanja potencijalnih korisnika i vjerujem da nam u narednom periodu slijedi projektovanje, nakon toga će opština ući, zajedno sa građanima, u realizaciju tog projekta i vjerujem da će vrlo brzo oko 150 domaćinstava dobiti pitku vodu. To je samo prva faza rješavanja problema pitke vode na osinjskom području, uporedo krećemo i sa izradom elaborata za trajno snabdijevanje čitavog osinjskog područja pitkom vodom, bilo sa Ukrine, izvorišta ili sa tehničkom vodom”.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here