Vijesti Hronika Privedeni zbog napada na popa

Privedeni zbog napada na popa

0

CJB Doboj priveo je više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa razbojništvom i premlaćivanjem sveštenika Save Todorovića i njegove supruge Jelice prošle sedmice u porodičnoj kući u Kalenderovcima kod Dervente.

Privedeni zbog napada na popa

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi objasnio je da se privode osobe s kriminalnom prošlošću, te da se provjeravaju njihovi alibiji, odnosno gdje su bili u noći 31. maja ove godine oko 22.30 kada se dogodilo razbojništvo tokom kojeg je hicem u glavu pogođen sveštenik Savo.

Metak je okrznuo Todorovićevu glavu, ali je polomio lobanju i povrijedio mozak.

U CJB Doboj nisu mogli navesti šta je ukradeno iz sveštenikove kuće, pojasnivši da je istraga još u toku.

Iz banjalučkog Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) potvrđeno je da je Todorovićevo zdravstveno stanje stabilno, te da je svjestan.

Podsjetimo, dvojica maskiranih razbojnika naoružani pištoljima upali su 31. maja ove godine u kasnim večernjim satima u porodičnu kuću Todorovića u Kalenderovcima kod Dervente.

Razbojnici su vezali sveštenika i popadiju, a zatim tražili da im predaju novac i dragocjenosti, udarajući ih po glavi i tijelu.

Jedan od razbojnika ispalio je hitac, ali je na sreću metak okrznuo sveštenikovu glavu.

Razbojnike su u krvavom pohodu prekinule komšije koje su čuvši pucnjavu krenule prema kući Todorovića.

Da bi spriječili komšije da ih prepoznaju ili uhvate, razbojnici su prilikom bijega ispalili više hitaca u pravcu nedužnih ljudi.

Mještani Kalenderovaca ispričali su da ih je napad uznemirio posebno jer je sveštenikova kuća i sedmicu dana ranije, takođe bila na meti pljačkaša.

“Ako su se drznuli i napali našeg sveštenika, onda mi ostali samo možemo čekati kada će se to dogoditi i nama”, ispričao je ranije jedan od mještana koji nije želio da mu navodimo ime.

N. MORAČA – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here