Vijesti Privreda Privredna komora RS: “Metalac MBM” u projektu jačanja izvoznih kapaciteta

Privredna komora RS: “Metalac MBM” u projektu jačanja izvoznih kapaciteta

0

Jačanje izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća jedan je od prioriteta Privredne komore Republike Srpske, a taj svoj zadatak ova institucija nastojaće realizovati upravo kroz projekat kojeg provodi zajedno sa partnerskim preduzećima „Metalac MBM“ d.o.o. Derventa, „Vendom“ d.o.o. Laktaši i „Elker“ a.d. iz Ljubije i Područnom privrednom komorom Banja Luka.

Radi se o projekatu EU ProLocal, finansiranog od strane Evropske unije, u okviru zajedničkog programa Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razoj u BiH, ukupne vrijednosti 219.181,44 maraka.

Projekat teži uspostavljanju sistemskog pristupa koji će omogućiti malim i srednjim preduzećima (MSP) jačanje njihove konkurentnosti.  Pored toga, biće osigurana i kontinuirana podrška za izvoz MSP u metalskom sektoru kreiranjem  standardizovanog seta usluga  „Paketa usluga za podršku izvozu“

Kroz četiri radna paketa projekta planira se osposobljavanje više preduzeća u sektoru metalske industrije za nastup na ino-tržištu, posjete specijalozovanim sajmovima i povezivanje sa kupcima, povećanje konkurentnosti i promociju kapaciteta, poručuju iz Privredne komore RS.

Korisnici projekta su preduzeća iz sektora metalske industrije u Republici Srpskoj, izvozno orijentisana preduzeća iz drugih sektora, društvena zajednica u opštinama Derventa, Prijedor i Laktaši.

Radi se o preduzeću koje je proglašeno za najbolje malo preduzeće Srpske u 2015. godini.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here