Vijesti Društvo Priznanje ambasadora Japana uručeno Miho Đekić

Priznanje ambasadora Japana uručeno Miho Đekić

0

Priznanje ambasadora Japana uručeno je gospođi Miho Đekić, državljanki Japana koja živi u Derventi, za njen doprinos, u oblasti afirmacije japanskog jezika i kulture.

Ambasador Japana Ito joj je dodijelio ovo priznanje.

– Pored njene aktivnosti u održavanju kursa japanskog jezika i predstavljanju japanske kulture u Gimnaziji Banja Luka, gospođa Đekić također je održala online radionice o BiH i toj kulturi u svom rodnom mjestu Fukushimi, čime je u znatnoj mjeri doprinijela kulturnoj i obrazovnoj razmjeni između Japana i BiH, saopšteno je iz Amasade Japana.

Priznanje ambasadora Japana je priznanje koji dodjeljuju ambasadori i konzuli Japana pojedincima ili grupama koji su dali veliki doprinos promociji uzajamnog razumijevanja i prijateljstva između Japana i drugih zemalja i regija svijeta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here