Vijesti Kultura i obrazovanje Prkos fest: Mališani uživali učestvujući u interaktivnoj lutkarskoj radionici – FOTO

Prkos fest: Mališani uživali učestvujući u interaktivnoj lutkarskoj radionici – FOTO

0

Poznati glumac za djecu Duško Mazalica večeras je na Trgu oslobođenja održao interaktivnu lutkarsku radionicu u kojoj su likove oživjeli i mališani iz publike.

Ova lutkarska radionica je posebna po tome jer sam započeo predstavu, a onda zajedno sa mališanima kreirao lutkarske likove i razvijao predstavu, istakao je Mazalica.

– Iz svog dugogodišnjeg iskustva sam shvatio da je za razvoj dječije mašte ovo dobar koncept jer djeca dobijaju priliku da i sami učestvuju i stvaraju i likove i situacije, istakao je umjetnički direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Smatram da je jako korisno da kulturne događaje ne izvodimo samo u velikim gradovima, poručio je Mazalica.

Manje sredine ostaju zapostavljene, pa sam se rado odazvao da učestvujem u ovakvoj ljetnoj manifestaciji, još otvorenom, jer je ovakva vrsta značajna za razvoj djece i odraslih u duhovnom i intelektualnom kapacitetu, kaže dugogodišnji glumac za djecu.

Dječije pozorište je ove godine gostovalo u Ankari na jednom velikom festivalu sa predstavom „Bio jednom jedan lav“, po tekstu Duška Radovića.

Odigrali smo predstave „Devet života Mace Lukasa“ i „Tri praščića“, dok za novu sezonu pripremamo lutkarsku predstavu sa marionetama sa bugarskim režiserom Slavčem Malenovom, a potom i „Kuću vremena“ po tekstu Milene Kojović Tepić, otkriva Mazalica.

Mazalica je rođen u Banja Luci, gdje je završio i Akademiju umjetnosti. Gotovo tri decenije se bavi glumom i stalni je član Dječijeg pozorišta, u kojem je odigrao više od 50 predstava. Nastupao je i u Narodnom pozorištu Srpske, a pojavljivao se u brojnim domaćim filmskim ostvarenjima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here