Vijesti Najave i obavještenja ”Prljača 2012.” čeka pjesnike i ljubitelje prirode!

”Prljača 2012.” čeka pjesnike i ljubitelje prirode!

0

U organizaciji derventskog ”Vihora”, Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti ”Prljača-2012.”, ove godine će biti održani od 3.do 5. augusta. Predviđa se okupljanje pjesnika u Derventi pod okriljem Turističke organizacije Dervente i održavanje pjesničke večeri pored rijeke Ukrine na plaži Patkovača kada će biti zatvorena likovna kolonija ”Patkovača 2012.”, a otvorena manifestacija susreta pjesnika.

Prljaca-2012-ceka-pjesnike-i-ljubitelje-prirode

Biće to jedinstven susret likovnih umjetnika i pjesnika. Na ovoj pjesničkoj manifestaciji očekuje se prisustvo pjesnika iz Makedonij, Srbije, Hravtske, Bosne i Hercegovine i iz dijaspore, jer već pristižu prijeve na konkurs za najbolju pjesmu o ljepotama voda, rijeka, mora, jezera i prirode uopšte.

Kao i do sada biće dodijljene tri nagrade za prve tri pjesme, kao i ngrada ”Ukrinski vodeni cvijet” i nagrada za najšaljiviju pjesmu. Svim učesnicima na konkursu dodjeljuju se zahvalnice, dok će pjesnici, koji budu prisutni 5.8.2012. godine na Prljači biti uručena majica sa oznakom ”Prljača 2012.”

U programu na Prljači učestvuju isključivo pjesnici koji su konkurisali sa svojim radovima i pjesnici gosti, koji budu pozvani. Konkurs je još uvijek otvoren i traje do 15.6.2012. godine, a nakon pristizanja radova stručni žiri će proglasiti najbolje pjesme. Sve pristigle pjesme će biti štampane u zborniku ”Prljača 2012.”

Domaćini na Prljči je kafe ”Oaza” iz Donjih Cerana.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here