Vijesti Društvo Profesor Jovan Babić: Opštinska zahvalnica kruna višegodišnjeg predanog rada

Profesor Jovan Babić: Opštinska zahvalnica kruna višegodišnjeg predanog rada

0

Zbog svog dugogodišnjeg predanog rada u oblasti obrazovanja, te njegovanja i očuvanja srpskog jezika i književnosti penzionisanom profesoru Jovanu Babiću dodijeljena je zahvalnica opštine Derventa.

Profesor Babić sveoje znanje najduže je tokom radnog vijeka prenosio derventskim gimnazijalcima.

Veoma mi je drago i počašćen sam priznanjem koje mi je moja Derventa dodijelila. To je kruna mog višegodišnjeg vaspitno-obrazovnog i pedagoškog rada, kao i zalaganja za unapređenje jezičke i književne kulture u našoj sredini. Ova nagrada je i potvrda da sam bio na dobrom putu u svojoj profesionalnoj karijeri, naglasio je Babić prilikom dodjele priznanja na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Derventa.

Profesor Babić je 1972. završio Filozofski fakultet u Beogradu, a cijeli svoj radni vijek proveo je u derventskim školama, radeći neposredno sa učenicima. Sa velikom energijom i entuzijazmom brojnim generacijama derventskih srednjoškolaca usađivao je ljubav prema maternjem jeziku.

Da bi čovjek postigao dobre rezultate mora da voli svoj posao. Meni te ljubavi za ovaj posao nije nedostajalo, ali potrebno je i mnogo predanog služenja svojoj profesiji, a ujedno i opštem dobru. Mislim da je služenje svojoj zajednici najbolji recept za ispunjen i sadržajan život, naglašava uvaženi prosvjetni radnik.

Pored svog plodonosnog rada, profesor Babić je povremeno pisao recenzije za udžbenike iz oblasti književnosti i literarne priloge svojih učenika i sugrađana, a iako ga je penzionisanje udaljilo od učenika i učionice, on je nastavio da predano i sa velikim elanom podstiče sve oko sebe da čuvaju i njeguju srpski jezik, povremeno pišući i kolumne.

– Svoje penzionerske dane trudim se da provedem kvalitetno. Neke knjige čitam ponovo, neke po prvi put, a vrijeme ispunjavam i šetnjama, slušajući ozbiljniju muziku, te kroz druženje se sa prijateljima, otkriva profesor Babić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here