Vijesti Sport Proglašeni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu

Proglašeni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu

0

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, opština Derventa je i ove godine upriličila dodjelu priznanja najboljem sportisti godine. Priznanje za najboljeg sportistu u 2011. godini je dodijeljeno u muškoj i ženskoj konkurenciji, a priznanja za svoj uloženi trud i rad su dobili najbolji sportski kolektiv, najperspektivniji sportista, i sportista sa najboljim pojedinačno ostvarenim rezultatom.

Proglaseni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu 1

U muškoj konkurenciji, priznanje za najboljeg sportistu godine pripalo je Goranu Zemunović iz Rukometnog kluba “Derventa”. Svojim angažmanom i dobrim partijama koje je pružio na terenu, Goran je zajedno sa svojim klubom tokom 2011. godine ostvario plasman u Premijer ligu BiH, a tokom jesenjeg dijela sezone obezbijedio mjesto koje garantuje opstanak u ligi. S obzirom na ostvareni rezultat i dobijene glasove od strane čitaoca Derventskog lista, prema mišljenju žirija, drugo i treće mjesto je ravnopravno podijeljeno između karatiste Dušana Marić i motocikliste Miroslava Milojevića.

Proglaseni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu 2

U ženskoj konkurenciji, za najbolju je proglašena Maja Stojković, članica Tekvondo kluba “Derventa”. Ovo je za nju treće priznanje za sportistu godine, a isto je dobila i za 2010. i 2009. godinu. Drugo mjesto je pripalo Majinoj klupskoj kolegici Magdaleni Đurić, a treće mjesto je pripalo Vedrani Tadić iz Odbojkaškog kluba “Osinja”.

Proglaseni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu 3

Kod izbora najperspektivnijeg sportiste ove godine nije bilo puno iznenađenja. Priznanje za najperspektivnijeg sportistu pripalo je šahistkinji Žani Kokanović, koja je i u 2011. godini ostvarila dobre takmičarske rezultate. Za najbolji sportski kolektiv je proglašen Rukomenti klub “Derventa”. U obzir je uzet ostvareni rezultat tokom 2011. godine, kao i uloga ambasadora opštine Derventa, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

Ove godine, drugi put za redom, je dodijeljeno priznanje za najbolji pojedinačno ostvareni rezultat. Priznanje je pripalo Magdaleni Đurić iz Tekvondo klub “Derventa”, ona je tokom 2011. godine učestvovala na prvenstvu Evrope, a u svojoj kategoriji je ostvarila najbolji rezultat na prvenstvu Balkana, BiH i Republike Srpske.

Posebna priznanja su uručena Vedrani Nović za osvojeno drugo mjesto na specijalnoj olimpijadi, i profesoru Bori Tešanoviću za dugogodišnje aktivno učeščće u sportu.

Organizator izbora bio je “Derventski list”, generalni pokrovitelj načelnik opštine Derventa, a izbor sportiste je potpomognut od strane derventskih preduzeća “Sanino”, i Pekara “Ilić”.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here