Vijesti Društvo Proglašeno vanredno stanje

Proglašeno vanredno stanje

0

U Derventi je danas(utorak) proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava koje su prouzrokovane višednevnim obilnim padavinama.

GrbOpstineDerventa

Komandant Opštinskog štaba Civilne zaštite Milorad Simić izjavio je Srni da je vanredno stanje uvedeno u najugroženijim naseljima Agići, Lug, Kuljanovci, Jasenci i Lužani gdje je vodena stihija ugrozila 300 domaćinstava.

Zbog izlijevanja rijeke Ukrine koja je i dalje u porastu ugrožena su i gradska naselja uz obalu, a već je poplavljena gazela na putu ka Banjaluci.

Voda je prodrla u šezdesetak domaćinstava u izbjegličkom naselju Lug. Poplavljeni su i pomoći objekti i velike površine zasijanih oranica.

Poplava je odsjekla prilaz naselju Jasenci i dijelu industrijske zone-

Zbog površinskih voda koje su prodrle u rezervoar u Bilića vrelu došlo je do zamućivanja vode u gradskom vodovodu pa se građanima savjetuje da vodu ne koriste za piće.

Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here