Vijesti Kultura i obrazovanje Proglašeni najljepši stihovi prvog međunarodnog konkursa “Pjesnička duša” – FOTO

Proglašeni najljepši stihovi prvog međunarodnog konkursa “Pjesnička duša” – FOTO

0
Milorad Mišo Đurđević sa organizatorima

Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente i Savez srpske dijaspore Slovenije proglasili su sinoć u derventskom Centru za kulturu pobjednike zajednički organizovanog međunarodnog pjesničkog konkursa “Duša pjesnika” na kojem je učestvovalo 59 pjesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Manifestaciju su ova udruženja organizovala po prvi put i predstavlja poklon ljubiteljima pisane riječi u Derventi, istakao je predsjednik SKK “Vihor” Nenad Simić.

Veoma je značajno sve što Savez Srba srpske dijaspore čini na polju unapređenja i zaštite srpske kulturne baštine, stvaranju pokidanih veza između ljudi, organizacija i zajednica, i okupljanju onih koji se ne stide svog porijekla. Nema ništa ljepše od čovjeka koji je sa sobom ponio djelić svog zavičaja na mjesto gdje ga je život odveo, poručio je Simić.

Žiri sastavljen od profesora Snježane Miljković, Biljane Miličević i magistra Rajka Golića povelju sa zlatnom plaketom dodijelio je Miloradu Miši Đurđeviću iz Dervente za pjesmu “Da san mi na javi njeno ime slavi”, Milanu Obrenoviću iz Rogatice za pjesmu “Raskopčaj snove” povelju sa srebrnom plaketom, dom je treće mjesto pripalo Mileni Drpi iz Modriče za pjesmu “Zid”.

Zlatnom značkom i diplomom nagrađeni su pjesnik Milan Deronjić iz Doboja za pjesmu “Draga”, pjesnikinja Svetlana Todorić iz Beograda za pjesmu “Čovek – gromadno stablo” i pjesnikinja Dragica Grbić iz Višegrada za pjesmu “Nesan”.

Posebna priznanja za doprinos organizaciji manifestacije dobili su načelnici opština Derventa i Brod Milorad Simić i Ilija Jovičić.

Manifestaciju su svojim nastupima obogatili SPKD “Derventa” i KUD “Duško Trifunović” iz Broda.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here