Vijesti Privreda Programom predviđeno 350.000 maraka podsticaja poljoprivredi

Programom predviđeno 350.000 maraka podsticaja poljoprivredi

0

U podsticanje poljoprivredne proizvodnje na području opštine Derventa tokom 2018. godine biće uloženo 350.000 maraka, predviđeno je Programom podsticanja poljoprivredne proizvodnje, usvojenom na 17. sjednici Skupštine opštine Derventa. To je za 20.000 više u odnosu na prošlogodišnji.

Kao i do sada, najviše sredstva, nešto više od 312.000 maraka, namijenjeno je za podsticanje razvoja stočarstva, pčelarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, ljekovitog, aromatičnog, industrijskog bilja i heljde, dok je za osposobljavanje degradiranih, neplodnih i poljoprivrednih zemljišta lošijeg kvaliteta predviđeno 11.900 maraka.

Za sufinansiranje projekata u poljoprivredi planirano je 16.500 maraka, a za modernizaciju postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta u svrhu prerade poljoprivrednih proizvoda predviđeno je 5.000.

Na edukaciju poljoprivrednih proizvođača, organizovanje izložbi, seminara i sajmova, troškovi objavljivanja u medijima i troškovi rada komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta potrošiće se 1.500, za razvoj organske proizvodnje 1.800, a za specifične vrste poljoprivredne proizvodnje 1.000 maraka.

Maksimalan iznos podsticaja koje poljoprivredno gazdinstvo može dobiti u toku godine, po osnovu jednog ili više vidova podsticaja iznosi do 3.000, izuzev poljoprivrednih gazdinstava koja imaju 25 muznih grla i više gdje podsticaj po osnovu jednog ili više vidova proizvodnje iznosi do 5.000 maraka.

Između ostalog, pravo na podsticaje ostvaruju poljoprivrednici koji imaju prebivalište ili sjedište na teritoriji opštine, te djelatnost obavljaju u Derventi, da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), te da su ispunili poreske i obaveze prema opštini Derventa.

Kompletan Porgram poljoprivrednih podsticaja:

Download (DOCX, Unknown)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here