Vijesti Društvo Projekat „Aktivno kroz život“ pruža podršku nezaposlenim roditeljima djece sa posebnim potrebama

Projekat „Aktivno kroz život“ pruža podršku nezaposlenim roditeljima djece sa posebnim potrebama

0

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce“ realizuje projekat “Aktivno kroz život” koji se odnosi na radnu aktivaciju i socijalnu integraciju nezaposlenih roditelja djece sa smetnjama u razvoju i roditelja višečlanih porodica sa područja lokalne zajednice Derventa.

Opšti cilj projekta je doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti ranjivih grupa kroz razvoj novih usluga prema modelu društvenog preduzetništva i integrisanog vođenja slučaja u Gradu Derventa.

U okviru projekta je održana dvodnevna trening obuka u saradnji sa Higijensko – epidemiološkom službom Doma zdravlja Derventa čiji su predstavnici, dr Milena Bjegović Đujić, specijalista epidemiologije i Danijela Golubović, diplomirani sanitarni inžinjer, upoznali učesnike obuke sa opasnostima s kojima se možemo susresti na poslu vezanim za prenosive zarazne bolesti i infekcije, mjerama zaštite, održavanjem higijene, sredstvima za čišćenje i dezinfekciju i pripadajućim temama, saopštili su iz udruženja „Sunce“.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Javnom ustanovom Centar za socijalni rad Derventa, Javnom ustanovom Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Doboj, Biro Derventa, Gradskom upravom Grada Dervente, a uz podršku UNICEF-a BiH u okviru projekta “Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju Covid -19 u BiH” kojeg finansira USAID.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here