Vijesti Društvo Projekat dodjele turističkih vaučera: Raspisan javni poziv za ugostitelje i turističke agencije

Projekat dodjele turističkih vaučera: Raspisan javni poziv za ugostitelje i turističke agencije

0

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske.

Javni poziv je objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Ministarstva.

Pravo učešća na Javnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa 29. februarom 2020. godine i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze, saopšteno je iz Ministarstva.

Ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva (www.vladars.net).

Rok za podnošenje prijave počinje danas i traje do 1. novembra ove godine.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada Republike Srpske donijela Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u Republici Srpskoj.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here