Vijesti Društvo Projekat „Ekološki odgovoran pojedinac”: Osnovci dali svoje prijedloge za ljepšu okolinu

Projekat „Ekološki odgovoran pojedinac”: Osnovci dali svoje prijedloge za ljepšu okolinu

0

UŽ Derventa i derventski „Komunalac“ realizuju projekat „Ekološki odgovoran pojedinac“, a ovih danas su održane prve radionice sa učenicima OŠ „ Nikola Tesla“. Cilj radionice je da se edukacijom podigne svijest učenika o značaju čovjekove okoline.

Učenici su bili veoma zainteresovani za ovu temu i imali su mnogo prijedloga za čistiji grad  i zaštitu životne sredine.

Njihovi prijedlozi su da svaki građanin vodi računa o čistoći grada tako što će bacati smeće na  tačno određena mjesta, da se u domanćistvima i školama odvaja otpad i da se omogući reciklaža, posebno plastike i papira, ali  i da zato dobiju odgovarajuću naknadu. Smatraju da bi se  mnogi mladi uključili u prikupljanje otpada za reciklažu jer bi na taj način mogli i da zarade za džeparac, saopštili su iz UŽ „Derventa“.

Za čistiji grad predložili su više kanti za smeće, više zelenila i cvijeća, a manje betona, zabranu paljenja smeća. Željeli bi da u svakom naselju budu postavljene igraonice za djecu, da ima više  igrališta, trave i zelenila i da se bar jednom mjesečno organizuje skupljanje smeća po gradu i da se traže donacije za drveće i cvijeće za naše parkove.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here