Vijesti Politika Projekat “EU Prolokal”: Predstavnici opštine Derventa upozati sa radom agencija za razvoj...

Projekat “EU Prolokal”: Predstavnici opštine Derventa upozati sa radom agencija za razvoj Istre

0

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić i stručni saradnik za lokalni ekonomski razvoj naše opštine Srđan Nović učestvovali su u studijskom putovanju kroz Istru, organizovanog za predstavnike jedinica lokalnih samouprava iz Bosne i Hercegovine u okviru projekta „EU Prolocal“.

Tokom putovanja posjetili su nekoliko organzacija koje se u ovoj hrvatskoj pokrajini bave razvojem i inovacijama.

Vidjeli smo određena dobra sistematska rješenja i primjere dobre prakse. Neka od njih nisu primjenjiva u našem okruženju, zbog specifičnosti koja Istra ima u širem smislu, ali pojedina rješenja, poput podrške službenika stranim investitorima, su veoma dobra. Županija i lokalne zajednice Istre zajednički finansiraju rad agencija, a potom one daju različite vidove pomoći privrednicima, rekao je povodom posjete zamjenik načelnika Siniša Jeftić.

Prilikom boravka u Istri upoznali su se sa radom Istarske razvojne agencije – IDA, Centra za istraživanje materijala Istarske županije – METRIS, Tehnološkim inkubatorom Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije, AZRRI – Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, te posjetili opštinu Labin.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here