Vijesti Privreda Projekat Farma II: Okrugli sto o potencijalima poljoprivrednog razvoja

Projekat Farma II: Okrugli sto o potencijalima poljoprivrednog razvoja

0
1471861332-veliki-interes-za-grant-sredstva-usaidsweden-farma-ii-projekta
Ilustracija

Američka i švedska vlada odlučile su zajednički finansirati nastavak vrlo uspješnog projekta FARMA, koji je realizovan u periodu od 2009. do 2015. godine.

Početkom 2016. godine pokrenut je projekat USAID/Sweden FARMA II, sa budžetom od 16,3 miliona dolara (od čega je grant linija 3,5 miliona dolara) i predviđenim rokom trajanja od 5 godina. Sektori koje projekat obuhvata su mljekarstvo, peradarstvo, voće i povrće, ljekovito i aromatično bilje i med. Ključni ciljevi projekta vezani su za povećanje prodaje, povećanje izvoza i zapošljavanje u poljoprivredi, uz naglasak na rodnu ravnopravnost i učešće žena u lancima vrijednosti. Više informacija o projektu možete naći na stranici www.farmabih.ba.

Sa željom da se u dizajn tekućih aktivnosti uključe svi relevantni akteri iz sektora poljoprivrede, USAID/Sweden FARMA II tokom oktobra i novembra ove godine realizuje seriju okruglih stolova, na kojima će se detaljnije prezentirati aktivnosti i resursi projekta, te povesti diskusija o planiranim aktivnostima, dostupnim resursima i njihovom iskorištenju na najbolji mogući način, mogućnostima saradnje sa institucijama iz javnog sektora, te prioritetima za podršku privatnog sektora.

U srijedu, 9. novembra, od 11 do 13 časova, u hotelu Integra u Doboju, biće održan okrugli sto u organizaciji USAID/Sweden FARMA II projekta, pod nazivom „Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije“, a pored predstavnika opštine Derventa, poziv je namijenjen svim javnim i privatnim organizacijama koje su uključene u sektor poljoprivrede saa područja naše opštine (zadrugama, udruženjima i privatnim kompanijama).

Potrebno je potvrditi učešće putem [email protected]

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here