Vijesti Privreda Projekat IFAD: Derventskim poljoprivrednicima stigle vrijedne mašine

Projekat IFAD: Derventskim poljoprivrednicima stigle vrijedne mašine

0

U Derventu su danas stigle poljoprivredne mašine za četiri udruženja obezbijeđene u okviru treće komponente IFAD projekta.

Zahvaljujući ovom projektu, „Farma Sočanica“ dobila je 10 priključnih mašina, poput prskalica, sjetvospremača, mašina za spremanje stočne hrane, plugova i slično, ukupne vrijednosti oko 50.000 maraka, dok je zadruga „Agroposavinafarm“ postala bogatija za novi moto-kultivator sa frezom, te gredičar.

Gredičar se koristi u proizvodnji krastavaca, jagoda, paprika i sličnog, a nakon njegovog rada potrebno je samo postaviti kolje i zasaditi sjeme na potpuno uređenu, poravnanu i izvaljanu površinu, prekrivenu trakom za navodnjavanje. Mašine će moći koristiti proizvođači koji imaju saradnju i ugovore sa Agroposavinom, kaže direktor zadruge Rajko Kulaga, dodajući da vrijednost mašina iznosi 11.000 maraka.

Pored dva pomenuta udruženja, pomoć su dobila i dva pčelarska udruženja.

Inače, pomenuta udruženja i opština Derventa finansirali su vrijednost mašina u iznosu od 30 odsto, dok je ostatak finansira Međinarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here