Vijesti Društvo Projekat vodosnabdijevanja južnog dijela grada biće nastavljen

Projekat vodosnabdijevanja južnog dijela grada biće nastavljen

0

Projekat vodosnabdijevanja južnog dijela Dervente i dalje je prioritet i on će biti nastavljen, poručio je gradonačelnik Milorad Simić nakon sastanka sa aktivistima iz mjesnih zajednica koje su obuhvaćene ovim projektiom, predstavnicima „Komunalca“ i „Konus inžinjeringa“, tvorca elaborata ovog projekta.

Ovo je najvažniji dugoročni projekat opštine čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri miliona maraka, a koji bi trebalo da obezbijedi vodu za oko 1000 domaćinstava u Gornjoj i Donjoj Osinji, Gornjim i Donjim Ceranima, Pojezni, Crnči i Maloj Sočanici, podsjetio je Simić.

Ispitivanje javnog mnijenja pokazalo je da se 780 zainteresovanih domaćinstava na tom području. Danas smo dogovorili da idemo u izradu kompletnog projekta kako bi znali kolika je konačna cijena vodovoda, a računajući po kilometraži, to je projekat vrijedan oko 3,5 do 4 miliona KM. Dao sam riječ da ako zainteresovani uplate po 1.500 maraka da će ostatak, koji je veći od polovine ukupne vrijednost, snositi lokalna zajednica, poručio je Simić.

Žao mi je što je skupštinska većina „obrisala“ dio sredstava koje smo predvidjeli za ovu namjenu, ali mi stati nećemo, jer ovaj projekat više od politike, naglasio je Simić.

Ja sam ipak našao način izvor finansirati ovaj projekat i on neće stati. Uskoro ćemo Skupštini grada predložiti sredstva za prvu fazu izgradnje vreijednu 1.3 miliona KM, te sam zamolio aktiviste da apeluju na odbornike da ne ruše ovaj projekat. Sastanak smo organizovali kako bismo projekat približili građanima, informisali o dinamici, te čuli neke moguće nedoumice koje imaju, rekao je Simić.

Slaven Gojković, predstavnik mještana, izrazio je zadovoljstvo jer je organizovan ovaj važan sastanak sa aktivistima južnog dijela opštine.

Vodosnabdijevanje južnog dijela opštine je priča koja traje duže od godinu i mislim da smo došli u situaciju da idemo u pravcu realizacije tog projekta. Ovdje smo čuli kakvi su planovi i šta stručnjaci kažu kako će se realizovati izgradnja vodovoda, za kojeg smatram da ima budućnost, rekao je Gojković.

Projektant „Konus inžinjeringa“ Slobodan Knežević rekao je da su mještana upoznati o glavnim informacijama o realizaciji projekta vodosnabdijevanja.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here