Vijesti Društvo Projektom do turističkog klastera

Projektom do turističkog klastera

0

Projektni prijedlog, na temu formiranja turističkog klastera Regije Dobroj, biće prijavljen na Javni poziv Ujedinjenih nacija – „Dijalog za budućnost, zaključeno je na sastanku za prekograničnu saradnju predstavnika turističkih organizacija i udruženja iz Regije Doboj i predstavnika turističkih subjekata iz Slavonskog Broda, a koji je održan u četvrtak (4.12.2014.) u Modriči, izjavio je direktor „Turističke organizacije opštine Derventa“, Damir Kljajić.

derventa turisticka projektom do turistickog klastera

On je dodao, da je cilj sastanka bio dogovor i usklađivanje projektne ideje te razmjena drugih informacija bitnih za prekograničnu saradnju. Dogovoreno je i da nosilac projekta iz Republike Srpske bude Centar za lokalni i regionalni razvoj „CELOR“, a partneri turističke organizacije Regije Doboj. Partner sa hrvatske strane će biti Udruženje građana Slavonska Košarica.

– Sastanak je održan u sklopu manifestacije Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“, a organizovan je i prijem kog načelnika opštine Modriča, Mladena Krekića. Sastanku su prisustvovali predstavnici turističkih organizacija Regije Doboj – Doboj, Derventa, Modriča i Šamac, Turističke organizacije Republike Srpske, udruženja građana „CELOR“ i Razvojne agencije iz Modriče, te predstavnici Razvojne agencije Slavonski Brod, Turističke zajednice Slavonski Brod i Udruženje građana Slavonska Košarica, dodao je Kljajić.
Stručni sardnik za turizam „Turističke organizacije opštine Derventa“ Mladen Pećić, rekao je da su predstavnici ove ustanove ujedno posjetili i privredno – turističku manifestaciju Sajam rukotvorina „Tradicija i ja “, koja je održana u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Modriči. Učesnici Sajma iz Dervente su Kata Stupar – izrada rukotvorina i Marinko Dumanić – izrada ikona i drugih motiva tehnikom pirografije.

derventa turisticka projektom do turistickog klastera 2

Ovogodišnju manifestaciju svojim nastupom uveličali su mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“ iz Modriče i članovi Amaterske scene mladih. Tema ovogodišnjeg Sajma bila „Slava u pravoslavnoj religiji Srba“, a najmlađima je održano predavanje na temu „Krsna slava – običajni i tradicija“, koju je održao geograf Damir Kljajić iz Dervente.

Damir Kljajić – TOOD

PODIJELI