Vijesti Kultura i obrazovanje Proljetni upisni rok u Glossa-centru Derventa: Kursevi njemačkog jezika za odrasle i...

Proljetni upisni rok u Glossa-centru Derventa: Kursevi njemačkog jezika za odrasle i za djecu

0

Nastupilo je mnogima i najljepše godišnje doba: zelenilo, cvijeće, sunce, dobro raspoloženje. Proljeće je pravo vrijeme da započnete ili nastavite učenje njemačkog jezika! U Derventi je počeo zvanični proljetni upisni rok za kurseve njemačkog jezika za odrasle ili djecu u Glossa – centru za njemački jezik! Svi zainteresovani građani mogu upisati kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu u narednom periodu! 

Glossa-centar je u pravom smislu riječi centar za njemački jezik!

U pitanju je mjesto gdje možete da učite njemački jezik, da upišete dijete na kurs njemačkog jezika, položite ispit Goethe-Instituta za međunarodno priznati Goethe-certifikat (Glossa-centar Banja Luka ili Tuzla), prevedete dokument, gledate njemački film, učestvujete u besplatnoj jezičkoj radionici i sl. Na taj način svojim polaznicima u Banjoj Luci nudimo jedinstven način za uspješno učenje njemačkog jezika.

Nastava u Glossa – centru za njemački jezik se temelji na principima i standardima koje između ostaloga nalaže i Goethe-Institut i same potrebe naših polaznika. Nastava je koncipirana tako da je fokus na primjenivosti usvojenog znanja.

Centrala Glossa-centra je akreditovana od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Kursevi njemačkog jezika za odrasle

Odaberite odgovarajući intenzitet i termin pohađanja nastave i kurs njemačkog jezika u Glossa-centru može da počne! Možete da birate između kurseva bržeg (četiri ili pet puta sedmično) i sporijeg (dva ili tri puta sedmično) intenziteta. Praćenje napretka svakog polaznika i individualan pristup u nastavi će osigurati dobre rezultate tokom vašeg učenja njemačkog jezika. Nastava u našem centru se odvija i izvan učionice. Bogat zabavni i kulturni program omogućavaju učenje kroz zabavu i upoznavanje jedne od najinteresantnijih svjetskih kultura. Naša edukativna putovanja u zemlje njemačkog govornog područja, filmske večeri ili jezičke radionice su poseban dodatni program u kojem mogu uživati svi naši polaznici. Kursevi njemačkog jezika za odrasle su namijenjeni osobama od 16 i više godina.

Ispiti i certifikati Goethe-Instituta

Glossa – centar za njemački jezik u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine sprovodi Goethe-ispite u Banjoj Luci i Tuzli.

Svi zainteresovani na taj način u Glossa-centru mogu doći do međunarodno priznatog certifikata. U svim Glossa-centrima je moguća i intenzivna priprema za polaganje Goethe-ispita, koja uključuje i simulaciju ispita sa preporukom certifikovanog Goethe-ispitivača.

Kursevi njemačkog jezika za djecu

Naši dječiji kursevi su napredak u učenju njemačkog jezika i zabava u jednom! Mnogobrojni mališani koji u našim centrima uče njemački jezik će to potvrditi. Uz prethodnu stručnu procjenu naših profesora i pedagoga svako dijete pohađa onaj kurs koji mu najviše odgovara. Dječije kurseve prati i bogat dodatni program poput filmskih projekcija, velikih dječijih priredbi, maskenbala ili izleta u prirodi. Stručni tim pedagoga i profesora njemačkog jezika neprekidno prati napredak vašeg djeteta i njegov razvoj kroz našu nastavu njemačkog jezika i sve dodatne aktivnosti.

PRIJAVA NA KURS NJEMAČKOG JEZIKA ZA ODRASLE ILI DJECU

Prijavite se telefonom na +387 66 848 261, mailom na derventa@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Cara Lazara 45 od ponedjeljka do petka od 17.00 h do 22.00 h.

Naučite uspješno njemački jezik uz Glossa-centar!

Ostale ponude:

Glossa Online – kurs njemačkog jezika na daljinu 

Učite njemački jezik od kuće, iz kancelarije ili na bilo kojem drugom mjestu gdje imate pristup internetu i računaru! Glossa Online je kurs njemačkog jezika dostupan onda kada je vama to potrebno. Kurs podrazumijeva upotrebu jedne od najsavremenijih platformi i virtuelne učionice za nastavu na daljinu. I najvažnije: Kurs vode tutori – profesori njemačkog jezika, koji prate napredak polaznika, održavaju redovne časove na sedmičnom nivou, te svakom polazniku stoje na raspolaganju tokom cijelog kursa.

Uz Glossa Online polaznici dobijaju rezultate učenja karakteristične za našu nastavu u učionici. Glossa Online je vaše rješenje ukoliko niste u prilici da posjećujete učionice Glossa-centra.

Glossa Translate – usluge prevođenja

Potreban vam je prevod dokumenta u što kraćem vremenskom periodu, a da je pri tome povoljno i da možete biti sigurni da je kvalitetno prevedeno? Na pravom ste mjestu! Naš stručni tim iz sektora prevodilaštva će se pobrinuti da budete zadovoljni.

Glossa – centar za njemački jezik pruža usluge pismenog i usmenog prevođenja:

 • prevođenje i ovjera lične dokumentacije
 • prevođenje i ovjera pravne dokumentacije
 • prevođenje i ovjera dokumentacije poslovnih subjekata
 • prevođenje i ovjera medicinske dokumentacije
 • prevođenje i ovjera ugovora i sporazuma
 • prevođenje i ovjera tehničke dokumentacije
 • prevođenje beletristike, časopisa i ostalih pisanih materijala
 • prevođenje stručnih i tehničkih tekstova
 • prevođenje i tumačenje tendera i ponuda
 • prevođenje pravne i poslovne korespondencije
 • prevođenje internet stranica
 • konsekutivno i simultano prevođenje na konferencijama, seminarima, naučnim skupovima, kod notara itd.

Prevode u našem Centru vrše stručni prevodioci za njemački jezik, sudski tumači i profesori sa iskustvom u prevođenju.

Vaše materijale možete dostaviti putem elektronske pošte, poštanskog saobraćaja ili ih možete lično donijeti na prevod u prostorije Glossa – centra za njemački jezik. Prevedene materijale dostavljamo u obliku koji zahtijeva klijent, poštujući dogovorene termine i strogo obraćajući pažnju na privatnost svih podataka.

Glossa Sommer – ljetna škola njemačkog jezika u Beču ili Gracu

Ljeto je vrijeme zabave i druženja, pa smo stoga odlučili da ovom godišnjem dobu posvetimo posebnu pažnju. Glossa Sommer je projekat koji omogućava učenje njemačkog jezika kroz ljetne kurseve, kako za odrasle, tako i za djecu svih uzrasta.

Kako bismo izašli u susret željama naših polaznika, proširili smo ponudu naših ljetnih kurseva njemačkog jezika. U mogućnosti ste da birate da li ćete njemački jezik tokom ljeta učiti u jednom od naših centara u zemlji ili ćete se možda odlučiti da pohađate poseban ljetni kurs njemačkog jezika u Beču.

Izbor je na našim polaznicima, a mi ćemo u svakom slučaju, bez obzira za koji kurs se odlučite, osigurati uspješno učenje njemačkog jezika kroz zabavno ljeto.

Zašto Glossa Sommer?

 • Jedno ljeto, jedan nivo – završite čak jedan cijeli nivo tokom ljeta kroz intenzivne kurseve;
 • Brojne dodatne aktivnosti – nastava odvija u učionici i izvan nje;
 • Doživite Beč i učite njemački uz našu ljetnu školu njemačkog jezika u Beču;
 • Iskoristite slobodno vrijeme u ljetnom periodu i naučite njemački;
 • Odvojeni kursevi za sve uzraste;
 • Pripremite se tokom ljeta za Goethe-ispit;
 • Učite i družite se – Glossa Sommerdonosi zabavno i uspješno ljeto!

Više informacija za Glossa Sommer – ljetni kurs njemačkog jezika potražite u našim prostorijama ili putem mejla [email protected].

Program njemačkog jezika za zdravstvene radnike


Riječ je o posebnom obliku kursa koji podrazumijeva ne samo usvajanje opšteg znanja iz njemačkog jezika, nego i stručne medicinske terminologije na njemačkom jeziku. Kurs obuhvata poseban program usmjeren na komunikaciju između zdravstvenih radnika i pacijenata, ali i samih zaposlenih unutar zdravstvene ustanove međusobno.

Kurs njemačkog jezika za pravna lica – korporativni kurs

Ova vrsta kursa je usmjerena ka individualnim potrebama preduzeća i njihovih zaposlenih. Plan i program se prilagođava potrebama kolektiva preduzeća čiji zaposleni pohađaju kurs. Primjer ovakvog kursa je “Kurs za ugostitelje”, “Kurs za zaposlene u call-centrima”, “Kurs za zaposlene u bankarskom sektoru”, “Njemački za programere” i sl. Trajanje kursa i ciljevi učenja se definišu zajednički – na sastanku predstavnika preduzeća i stručnog tima Glossa-centra.

Besplatan kulturni i zabavni program

Glossa – centar za njemački jezik organizuje kulturni i zabavni program za sve građane koji imaju želju da saznaju više o njemačkom jeziku i kulturi zemalja njemačkog govornog područja. Posjetite naša druženja sa izvornim govornicima njemačkog jezika, filmske ili književne večeri, zabave posvećene Oktoberfestu, “Večeri njemačke kulture” i još mnogo drugih sadržaja. Ulaz na naše kulturne i zabavne manifestacije je uvijek slobodan.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here