Vijesti Najave i obavještenja Promocija knjige “Dosanjano nebo“: Istinite priče iz letačkog i vojničkog života navigatora...

Promocija knjige “Dosanjano nebo“: Istinite priče iz letačkog i vojničkog života navigatora na “Antonovu 26”

0

U organizaciji Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice i Narodne bibliotekte „Branko Radičević“ u petak će biti predstavljena knjiga „Dosanjano nebo“, autora Ljutomira Rundića.

Rundić je bivši instruktor-navigator, letač na transportnom avionu An-26. Penzionisan je 2006. i od tada je napisao pet zbirki pjesama, dok mu je ovo prvo prozno djelo.

– “Dosanjano nebo“ se sastoji od 36 kratkih priča i anegdota u kojima je imenom i prezimenom pomenuto čak 130 stvarnih likova. Knjiga je posvećena pre svega vazduhoplovcima, ali i drugim ljubiteljima plavih visina. U njoj se mogu naći smiješne, tužne i ozbiljne istinite priče iz mog letačkog i vojničkog života autora. U prvom planu su kolege od kojih su mnogi ostavili neizbrisiv trag u istoriji našeg Ratnog vazduhoplovstva, pojasnio je autor predstavljajući djelo.

Autor je iznio i do sada nepoznate detalje vezane za NATO agresiju 1999. godine, letove do Libije u prvoj polovini 2000-tih, potom desantiranja specijalnih jedinica, prevoz sportskih ekipa u inostranstvo, prevoz veoma važnih ličnosti i postizanje rekorda vrhunca leta aviona An-26.

Promocija će se održati u petak, 26. oktobra, od 19 časova, u NB „Branko Radičević“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here