Vijesti Promocija zdravog života od malih nogu: U Derventi održano takmičenje 400 predškolaca...

Promocija zdravog života od malih nogu: U Derventi održano takmičenje 400 predškolaca iz regije – VIDEO

0

Javna predskolska ustanova “Trol“ iz Dervente danas je organizovala „Malu olimpijadu“ za djecu predškolskih ustanova iz okruženja sa idejom da se na ovaj način promoviše zdrav načina života.

Po onoj „u zdravom tijelu zdrav duh“, oko 400 učesnika, zajedno sa vaspitačima i direktorima ustanova, slilo se u Sportsku dvoranu gdje su odmjerili snage u pet disciplina, poput kontrole lopte i obruča i povlačenja konopca, u kojima do izražaja dolazi motorika djece, a ujedno se stiču i takmičarske navike, druže se i socijalizuju.

Organizator i domaćin je vrtić „Trol“, koji je uložio mnogo truda da se njegovi gosti osjećaju sjajno na ovoj manifestaciji.

Ideja za manifestaciju je došla zbog promocije zdravog načina života. U našem vrtiću, kroz unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada proteže se dio specijalizovanog programa male škole sporta koja kod nas funkcioniše u saradnji sa Školom sporta „Arena“ već treću godinu. Imamo mnogo zainteresovanih i mališana i roditelja i taj broj se stalno povećava. Nekada su ovakve manifestacije bile organizovane u derventskom vrtiću devedesetih godina i mi smo se odlučili da ova manifestacija bude ove godine u Derveti, s obzirom da smo prošle godine na sličnoj manifestaciji bili u Gradšci i Modriči, kaže Gordana Simić, direktor JPU „Trol“ Derventa.

Među učesnicima bile su vrtićke grupe domaćina JPU „Trol“ iz Dervente, zatim iz Modriče, Srpca, Gradiške, Topole, Šamca, Ugljevika, Doboja, Broda, Prnjavora i Teslića – 13 ekipa iz 11 opština uključujući i domaćina, čiji su učesnici bili najbrojniji.

Podršku olimpijadi dao je u ime lokalne zajednice i načelnik opštine Derventa Milorad Simić, kao zlatni sponzor i pokrovitelj. Simić je danas svečano otvorio „Malu olimpijadu“. Poručuje da je i ovo svojevrsan doprinos u borbi protiv bijele kuge.

Moja podrška svim obdaništima. Kad damo nešto za djecu onda sigurno nismo pogriješili. Taj pobjednički duh to je manje bitno, bitno je nek učestvuju, neka nas ima, poručio je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Nakon cjelodnevnog takmičenja najuspješniji su bili mališani iz Srpca i Modriče, a potom i ekipa “Trola”, te mališani pripremne nastave derventskog vrtića.

A najbitnije u svemu je da su mališani uživali u igri, družeći se sa svojim vršnjacima. Inače, Malu olimpijadu, osim načelnika opštine, podržali su i brojni privrednici u Derventi.

TV K3/Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here