Vijesti Privreda Promocija derventske privrede: Dodik otvorio 13. Sajam privrede i turizma u Derventi...

Promocija derventske privrede: Dodik otvorio 13. Sajam privrede i turizma u Derventi – FOTO

2

U prisustvu velikog broja naših sugrađana, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas u Derventi 13. Sajam privrede i turizma, koji je okupio više od 120 izlagača iz čitave BiH, Srbije i Hrvatske.

On je tom prilikom istakao da sajam predstavlja manifestaciju moći privrede lokalne zajednice u kojoj posluje više od 30 stranih preduzeća.

Želim da ovo bude još veći sajam i da se ova opština nastavi razvijati, jer Derventa zaslužuje svu pažnju republičkih organa, sa kojima je provela veliki broj zajedničkih projekata. Derventa više nije porušeni grad, nego grad koji se razvija, zbog čega čestitam rukovodstvu i privrednicima. Oni su pokazali da se radom može obnoviti grad i da možemo uspjeti i u svjetskim okvirima, rekao je Dodik, zaželivši organizatorima da naprave posebne prostorije samo za ovu namjenu.

Danas je lijepo biti Dervenćanin, istakao je načelnik opštine Milorad Simić.

–  Danas promovišemo ono što Derventa znači u Republici Srpskoj, BiH i okruženju. Sajam dočekujemo sa najmanjom stopom nezaposlenosti i to već 4 godine, sa 700 privrednih subjekata i 1.200 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, a posebno nam je drago da to obilježavamo u prisustvu predsjednika Dodika, kazao je Simić.

Direktor SKC Derventa Miroslav Simić rekao je da na sajmu izlaže 120 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske, ističući zadovoljstvo odazivom zainteresovanih.

Svi sajamski sadržaji posjetiocima su dostupni od 9 do 21 tokom 24. i 25. avgusta.

Sajam od nastanka organizuje ga Sportsko-kulturni centar Derventa u saradnji sa Turističkom organizacijom i pod pokroviteljstvom Vlade Srpske i opštine Derventa i dio je Velikogospojinskih svečanosti u Derventi.

 

Derventa Cafe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here