Vijesti Kultura i obrazovanje Promovisana knjiga “Biram slobodu”: Za one koji žele da unaprijede svoj život...

Promovisana knjiga “Biram slobodu”: Za one koji žele da unaprijede svoj život – FOTO

0
Foto: Savko Pećić

Nakon promocije knjige u Brodu, pedagog Vesna Teofilović je svoj prvenac „Biram slobodu“ predstavila i derventskoj publici, u gradu u kojem je, kako kaže, pronašla svoju srodnu dušu. Inače, radi se o djelu sastavljenom od 65 poučnih priča u kojima se nalazi autorkin lični put psihološkog razvoja, njena sjećanja, razmišljanja i osjećanja, posvećena ljudima koji žele da rade na sebi.

– Sloboda je posebna riječ, sloboda je biti onakav kakav jesi, osjećati i misliti kako želimo u datom trenutku, osloboditi se svih onih predrasuda sa kojima smo odrasli, očekivanja roditelja kojima smo se prilagođavali. Čitaoci knjige mogu da pročitaju moja lična iskustva, doživljaje i razmišljanja koja su nastala posmatranjem okoline. Knjiga je nastala spontano, prvo kao niz priča na društvenim mrežama, jer sam željela da ljudima približim šta je to psihoterapija i psihološko savjetovanje. Namjenjena je svima onima koji brinu o sebi, koji žele da rastu, koji su svjesni da mogu svoj život da unaprijede i znaju da je to do njih samih, rekla je Teofilovićka na promociji, dodajući da je u pripremi i drugo djelo, ovoga puta vezano za roditeljstvo.

O knjizi je govorila i mr psihologije Ivana Živković, koja je istakla da čitajući ovu knjigu osoba može ostvariti unutrašnje promjene i napredak.

– Vesnino djelo se bavi njenim mislima i iskustvom, koje je povezala sa filozofskim razmišljanjima i svojim religijskim stavovima, tako da će u ovom djelu svako naći nešto za sebe. Djelo je veoma emotivno, a iako emocije često izbjegavamo, one su srž psihičkog života, objasnila je Živkovićeva, dodajući da će knjiga sigurno biti zanimljiva ljudima koji su zainteresovani za psihološke teme.

U ime Udruženja novinara i dopisnika opštine Derventa, koje je zajedno sa Centrom za kulturu organizator promocije, obratio se novinar i pisac Nenad Simić.

– Vesnina knjiga osvježava i nudi odgovore na pitanja koja u određenim životnim godinama nismo imali. Ona hrabro piše o sebi, jer je pronašla snagu da to uradi, usmjerava nas u pravcu razvoja, što mogu samo ljudi koji imaju slobodu, istakao je Simić.

Inače, prezentaciju su upotpunile recitacije Jasmine Radanović i mlađanih pjesnika Evite Bojkovac i Justina Teofilovića, dok su se u publici našli sveštenici Srpske pravoslavne crkve, te predsjednik lokalne Skupštine Marjan Kljajić.

Fotografije Savka Pećića:

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here