Vijesti Kultura i obrazovanje Promovisana knjiga “Dosanjano nebo”: Od zaborava otrgnute priče vojnih vazduhoplovaca

Promovisana knjiga “Dosanjano nebo”: Od zaborava otrgnute priče vojnih vazduhoplovaca

0

U organizaciji Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice i Narodne bibliotekte „Branko Radičević“ Dervenćanima je sinoć predstavljena knjiga „Dosanjano nebo“, autora Ljutomira Rundića, bivšeg instruktor-navigatora, letača na transportnom avionu An-26.

Knjiga nosi naziv „Dosanjano nebo“ jer sam još kao dječak za vrijeme odrastanja na Romaniji gledajući avione želio da poletim u visine, kaže autor.

Knjiga “Dosanjano nebo” je knjiga istinitih priča u kojima sam ili akter ili sam na papir iskustava lica koja su u njima učestvovala. Sva pomenuta imena, njih više od 350, su istinita, a završavam i nastavak u kojem će biti pomenuto još više od 800 imena. Želio sam da otrgnem od zaborava što više ljudi koji su značili u mom životu i sa drugom knjigom da ću taj proces završtiti, rekao je Rundić.

U knjizi, sastavljenoj od 36 priča, navedeni su i do sada nepoznati detalji vezani za NATO agresiju 1999. godine, priče o letovima do Libije u prvoj polovini 2000-tih, potom o desantiranju specijalnih jedinica, prevozu sportskih ekipa u inostranstvo, prevozu važnih ličnosti i postizanju rekorda vrhunca leta aviona An-26.

Knjiga je do sada predstavljena u Nišu, Zemunu, Loznici, Kraljevu, Čelincu i Novom Sadu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here