Vijesti Kultura i obrazovanje Promovisana zbirka pjesama “Mudrovanje” autora Đure Čavića

Promovisana zbirka pjesama “Mudrovanje” autora Đure Čavića

0

Sinoć je u Centru za kulturu promovisana zbirka derventskog pjesnika Đure Čavića, pod nazivom “Mudrovanje”.

viber image1

Za razliku od djela “Upakovani rat” iz 2011. godine, ovo djelo je oslobođeno tereta prošlosti i sadrži širok spektar životnih tema koje su obrađene kroz satiru, istakao je recenzent knjige Miroslav Mile Knežević.

– Pokušao sam da ukažem i da zamolim da ljude koji upravljaju i na neki način utiču na društvo, da nismo na pravom putu i da se trebamo vratiti  čojstvu, karakteru, poštenju, svim vrijednostima koje čovjeka odlikuju, zbog budućnosti, istakao je Čavić, izražavajući zadovoljstvo promocijom i najavljujući i treću zbirku.

Čavićeve pjesme recitovali su njegove unuke i unuci, kao i pjesnici iz Dervente, Šamca, Vukosavlja, Prnjavora i Modriče.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here