Vijesti Kultura i obrazovanje Promovisano djelo “Dolarska žaoka”: Ekonomske krize poslije 90-ih nisu bile “prirodne”

Promovisano djelo “Dolarska žaoka”: Ekonomske krize poslije 90-ih nisu bile “prirodne”

0

Narodna biblioteka „Branko Radičević“ bila je domaćin promocije romana „Dolarska žaoka“, prvog objavljenog djela autora Predraga Bojinovića.

Iako se radi o fikciji, roman se dotiče posljednje četiri ekonomske krize, koje su po riječima autora, uticale na čitav svijet, pa tako, indirektno, i na obične ljude.

– Moja pretpostavka je da su sve do devedesetih krize bile posljedica slijeda „prirodnih“ događaja. Međutim od devedesetih godina su se počele dešavati određene anomalije, poput napada na britansku funtu za vrijeme rata, onda na azijsko i rusko tržište, što je doprinijelo nastanku posljednje krize iz 2008. godine. Zato smo svi u besparici, loše živimo, a za sve moramo pitati Međunarodni monetarni fond, kaže Bojinović, dodajući da čitaoci mogu očekivati nastavak „Dolarske žaoke“ ili djelo istorijskog karaktera.

Zanimljivo je da je tokom večerašnje promocije emitovan i video sa beogradskog Sajma knjiga, gdje je kwiga prvi put i predstavljena. Nakon Dervente, slijedi promocija u Petrovu.

B. N. –  Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here