Vijesti Društvo Pronaći način za rekonstrukciju mosta u Donjem Detlaku

Pronaći način za rekonstrukciju mosta u Donjem Detlaku

0

Most u Donjem Detlaku, koji povezuje ovo selo sa Donjim Smrtićima i Prnjavorom, je u velikoj mjeri oštećen i zahtijeva veći oblik sanacije, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika Milorada Simića i predstavnika MZ Donji Detlak.

Zaključeno je da bi u narednom periodu bilo neophono izvršiti stručni pregled i procjenu stanja, a potom i izradu elaborata kojim bi bio definisan način sanacije mosta.

Nakon toga bi se pristupilo obezbjeđivanju sredstva za tu namjenu kako bi mještani i ostali korisnici bezbijedno saobraćali mostom i nesmetano obavljali svakodnevne aktivnosti.

Sanacija i rekonstrukcija mosta u Donjem Detlaku bila je predviđena Kapitalnim budžetom u maju 2021. godine, međutim ovaj problem nije bio prepoznat od strane skupštinske većine. Od predviđenih 30 000 KM za rekonstrukciju, odlukom skupštinske većine za sanaciju mosta izdvojeno je samo 5 000 KM. Ostalih 25.000 KM je raspoređeno za rekonstrukciju drugih objekata i puteva manjeg prioriteta na područiju grada Derventa, saopšteno je nakon sastanka iz Gradske uprave.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here