Politika Lokalni izbori 2020 Pronađite svoje biračko mjesto: Epidemija prouzrokovala promjene u organizaciji izbora

Pronađite svoje biračko mjesto: Epidemija prouzrokovala promjene u organizaciji izbora

0

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se u nedjelju, 15. novembra. Biračka mjesta su otvorena od 07:00 do 19:00 časova.

Prvi put se izbori održavaju u uslovima epidemije korona virusa, pa će biti neophodno strogo poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Uz pokazivanje jednog od važećih identifikacionih dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, pasoš) na biračkom mjestu birač dobija kombinaciju glasačkih listića koja mu pripada i ostvaruje pravo na glasanje. Tajnost glasanja je osigurana na biračkom mjestu, podsjećaju iz CIK-a BiH.

S obzirom na epidemiju, došlo je do izmjena na pojedinim biračkim mjestim u gradskom području naše opštine, poput Kineske četvrti, Gakovca i drugih dijelova, tako da birači neće moći svoje biračko pravo ostvariti na mjestima na kojima su glasali prethodnih godina.

Ba bi otklonili sve dileme birači mogu da lokaciju svog biračkog mjesta provjere na jedan od sljedećih načina:

– unošenjem ličnih podataka na linku Centralne izborne komisije OVDJE,

– slanjem JMBG u SMS poruci na broj 091 12 12 12 (cijena 0,10 KM + PDV)

kontaktiranjem opštinskih Centara za birački spisak ili pozovom na info linije CIK BiH 033/251-331 ili 033/251-332.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here