Vijesti Društvo Protest: Ilija Brković kroz Derventu provozao Hitlerovu statuu

Protest: Ilija Brković kroz Derventu provozao Hitlerovu statuu

0

Policija u Derventi izdala je prekršajni nalog Iliji Brkoviću (63), poznatom derventskom književniku, koji će morati platiti 50 maraka kazne zato što je uoči Uskrsa u svome golfu kroz Derventu provozao nikog drugog do – Adolfa Hitlera!

Protest - Ilija Brkovic kroz Derventu provozao Hitlerovu statuu

– Učinio sam to iz protesta prema današnjem stanju koje vlada u našoj državi. A to što sam Hitlera vozao uoči Uskrsa želio sam da i na simboličan način ukažem na njegovo uskrsnuće. Zar vi ne vidite klonirane Hitlerove unuke, koji ponovo oživljavaju fašizam na ovome prostoru. Samo se to ispoljava u drugačijem obliku – kaže Ilija Brković.

Napominje kako će platiti kaznu ukoliko nalog dođe na njegovu adresu.

– Sve se u ovoj jadnoj državi radi po Hitlerovom scenariju – zavadi pa vladaj. To što njemu nije uspjelo u Drugom svjetskom ratu, uspjelo je njegovim kloniranim unucima. Svjestan sam te nemani, čiju sam statuu uradio na šljivovom drvetu. Nakon toga, sagradio sam mrtvački sanduk i bijelu plaštanicu u koji sam stavio firera – priča Ilija.

Ističe kako ljudi vrlo malo obraćaju pažnju na oživljavanje fašizma ne samo u našoj državi već i u cijeloj Evropi.

– Današnja omladina vrlo malo zna o pogubnosti fašizma. Da mi policija nije oduzela Hitlera, planirao sam da ga za 1. ili 9. maj javno spalim pred derventskom srednjom školom i tako ukažem da je ova neman ponovo došla među nas – objašnjava pozadinu svoga protesta derventski književnik Ilija Brković.

D. Čolić – Dnevni Avaz

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here