Vijesti Društvo Protivgradna zaštita juče nije dejstvovala na području Dervente

Protivgradna zaštita juče nije dejstvovala na području Dervente

0

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite bio je u punoj pripravnosti tokom jučerašnjeg dana (20. maj), u vremenskom periodu od 13.00 do 20.00 časova, na teritorijama gradova Doboj i Banja Luka, Brčko Distrikta i opština Prnjavor, Laktaši, Stanari, Derventa, Petrovo, Modriča, Gradačac, Brod, Vukosavlje, Srebrenica, Pelagićevo, Donji Žabar, Šamac, Bratunac, Gradiška, Srbac i Kozarska Dubica.

U periodu od 16.33 do 16.38 časova dejstvovale su 3 protivgradnie stanice i ispaljeno ukupno 7 protivgradnih raketa na teritoriji grada Banja Luka (2 stanice, 5 raketa), te opština Laktaši (1 stanica, 2 rakete).

Grmljavinski procesi su radarskim sistemima praćeni od 12 časova. Karakteristika današnjih procesa jesu jaki pljuskovi uz sugradicu. Od strane strijelaca su prijavljene pojave pljuskova sa grmljavinom i kratkotrajnom sugradicom bez šteta na teritorijama grada Doboja i opština Gradačac, Laktaši i Zvornik, stoji u izvještaju Protivgradne zaštite Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here