Vijesti Društvo Protivgradna zaštita: Na području Dervente ispaljeno 7 raketa

Protivgradna zaštita: Na području Dervente ispaljeno 7 raketa

0

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite je preveden u punu pripravnost tokom jučerašnjeg dana, u vremenskom periodu 12.00 – 20.00 časova na teritorijama gradova Doboj i Bijeljina, te Brčko Distrikta, kao i opština Srbac, Prnjavor, Stanari, Derventa, Modriča, Brod, Vukosavlje, Ugljevik, Srebrenica, Pelagićevo, Donji Žabar, Gradačac, Šamac, Bratunac, Zvornik.

Ukupno je praćeno 12 jačih višećelijskih procesa koji su predstavljali potencijalnu prijetnju da daju sugradicu u pljusku. Rakete su ispaljene na 7 potencijalno najopasnijih gradonosnih ćelija, sa metodološki zadovoljenim kriterijumima, sa teritorija 6 lokalnih uprava, saopšteno je iz Protivgradne zaštite RS.

Dejstvovala je 31 protivgradna stanica i ispaljeno ukupno 59 protivgradnih raketa na teritoriji hrada Bijeljina (16 stanica, 28 raketa), Brčko Distrikta (2 stanice, 4 rakete), te opština Derventa (4 stanice, 7 raketa), Bratunac (3 stanice, 8 raketa), Prnjavor (1 stanica, 2 rakete), Gradačac (5 stanica, 10 raketa).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here