Vijesti Društvo Protivgradna zaštita: Najveći gradonosni oblak u blizini Dervente, ispaljeno 27 raketa

Protivgradna zaštita: Najveći gradonosni oblak u blizini Dervente, ispaljeno 27 raketa

0

Zapadno od Dervente razvio se najveći gradonosni oblak, širine 25 kilometara. Iz protivgradnih stanica u našoj opštini ispaljeno 27 raketa.

protivgradna zaštita

Zbog nestabilnog vremena, sistem protivgradne zaštite juče je bio u punoj pripravnosti u vremenskom periodu od 13.54 do 19.54 časova na teritoriji Brčko Distrikta, gradova Banja Luka, Prijedor, Doboj i opština Kozarske Dubice, Laktaša, Gradiške, Oštre Luke, Srbca, Prnjavora, Dervente, Broda, Modriče, Šamca, Pelagićeva, Lopara i Gradačca.

Tokom tog perioda dejstvovano je na 10 gradonosnih oblaka, a oko 17 časova, zapadno od Dervente, razvio se najveći gradonosni oblak iznad zahvaćenog područja, koji je u jednom trenutku dostizao širinu i do 25 kilometara i na koga se neprekidno dejstvovano od njegovog nastanka do prelaska preko Save u Hrvatsku.

U navedenom periodu dejstvovalo je 47 protivgradnih stanica, koje su ispalile ukupno 140 raketa. Najviše ih je ispaljeno u Gradišci (29), Prijedoru (28), te u Derventi i Banjaluci (po 27).

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here