Vijesti Hronika Provedena akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila, rezultati porazni

Provedena akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila, rezultati porazni

0

U cilju efikasnije prevencije nastanka saobraćajnih nezgoda zbog tehničke neispravnosti vozila Policijska uprava Doboj je, u periodu od 01. do 05. oktobra, sprovela regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila.

Tokom navedene akcije je kontrolisano 109 vozila, od čega 88 putničkih automobila, 7 teretnih vozila i 14 autobusa.

Tehnička neispravnost je utvrđena kod 54 vozila i to putnički automobili – 38, teretna vozila – 5, autobusa -12 i ista su isključena su iz soabraćaja, a vozačima su izdati prekršajni nalozi. Tokom akcije, vozačima su izdata i 143 prekršajna naloga zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz PU Doboj podsjećaju vozače da vozila sa kojim učestvuju u saobraćaju moraju posjedovati ispravne sve uređaje i opremu, jer je vozilo, uz vozača, ključni faktor bezbjednosti u saobraćaju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here