Vijesti Društvo Provedena akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

Provedena akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

0

Službenici Policijske uprave Doboj u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” održali su od početka školske godine predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju za oko 2.750 učenika nižih razreda u 50 centralnih i područnih osnovnih škola naše regije.

Cilj predavanja je de se najmlađi učenici na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima kao i opasnostima koje im prijete prilikom kretanja po kolovozu.

Takođe, tokom septembra a u sklopu republičkih i regionalnih akcija, u neposrednoj blizini škola, evidentirana su ukupno 143 prekoračenja brzine, 139 vozača je sankcionisano zbog nepropisnog parkiranja, 26 pješaka je sankcionisano zbog nepropisnog kretanja po kolovozu, dok je kod jednog vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Za vrijeme trajanja akcija nije bilo evidenitranih saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala djeca na putu od kuće do škole.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here