Vijesti Društvo Provedena akcija zbrinjavanja pasa lutalica, problem i dalje prave nesavjesni vlasnici –...

Provedena akcija zbrinjavanja pasa lutalica, problem i dalje prave nesavjesni vlasnici – FOTO

1

U posljednjoj akciji zbrinjavanja pasa lutalica, provedenoj prošle sedmice, ekipa Higijenskog servisa za napuštene životinje “Java” iz Prnjavora sa derventskih ulica uklonila je 18 pasa.

Dio je to redovnih aktivnosti koje provodi Odjeljenje za stambeno-komunalnu oblast i opštinska Komunalna policija.

Problem izazivaju psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe posvetiti veću pažnju na otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i daljnja reprodukcija napuštenih pasa. Takvo nesavjesno ponašanje vlasnika pasa dovodi opasnosti od napada i eventualnih zaraza, kao i do značajnih troškova, jer opštinu Derventa zbrinjavanje košta 130 KM po jednom psu, ističu nadležni.

Od početka godine uhvaćeno je više od 140 primjeraka, tako da je lako izračunati o kakvom se trošku radi.

Inače, psi se hvataju na humani način, a potom se na životinjama primjenjuju sve dalje mjere veterinarske zdravstvene zaštite, preventivne vakcinacije, označavanja mikročipom, sterilizacije, hranjenje i briga, te na kraju besplatno udomljavanje za sve ljubitelje životinja koji to žele.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Dobra para za “zbrinjavanje” napuštenih pasa. A kod Veselice sve duplo. Turu koju uhvati u Brodu, ispusti u Derventi, turu iz Dervente ispusti u Prnjavoru, iz Prnjavora u Čelincu itd.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code