Vijesti Hronika Provedena najveća akcija kontrole učesnika u saobraćaju

Provedena najveća akcija kontrole učesnika u saobraćaju

0

Policijska uprava Doboj je u periodu od 20. do 23. avgusta realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Navedene aktivnosti su organizovane u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Vozi oprezno putuj bezbjedno“. Tokom provođenja navedene akcije kod lica iz Stanara je utvrđeno najviše prisustvo alkohola u organizmu i to od 3, 28 g/kg .

Za četiri dana ukupno je kontrolisano 1.600 učesnika u saobraćaju od kojih je 1.284 alkotestirano, a 136 vozača isključeno iz saobraćaja. Kod 11 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1, 51 g/kg, a kod pet je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 2, 00 g/kg i navedena lica su lišena slobode do otrežnjenja. Četiri vozača su odbila da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Tokom navedena četiri dana izdat je i 91 prekršajni nalog zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 78 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, 8 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 5 vozača zbog isteka potvrde o registraciji ili zbog upravljanja neregistrovanim vozilom, a prilikom provođenja navedene akcije zbog teškog pijanstva lišena su slobode i dva pješaka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here