Vijesti Hronika Provedena regionalna akcija kontrole učesnika u saobraćaju, isključen veći broj vozača

Provedena regionalna akcija kontrole učesnika u saobraćaju, isključen veći broj vozača

0

Na području Policijske uprave Doboj od 2. do 04. oktobra provedena je regionalna akcija pojačane kontrole vozača, pješaka i biciklista. Tokom akcije kontrolisano je ukupno 257 učesnika u saobraćaju, od čega je 246 alkotestirano.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena 54 vozača. Tokom navedene akcije zbog alkoholisnosti je devet lica lišeno slobode od čega su dva vozača bicikla i to lice inicijala M.M. iz Broda kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,65 g/kg i lice inicijala N.B. sa područja grada Doboja, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,06 g/kg, te dva pješaka lice inicijala D.N. iz Broda, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,72 g/kg i lice inicijala R.I. iz Broda, pješaka kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,26 g/kg, saopšteno je iz Policijske uprave Derventa.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova sankcionisana su četiri vozača, a zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 63 učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima, stanju puta i vremenskim prilikima, uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here