Vijesti Hronika Provedena regionalna akcija kontrole učesnika u saobraćaju, isključen veći broj vozača

Provedena regionalna akcija kontrole učesnika u saobraćaju, isključen veći broj vozača

0

Na području Policijske uprave Doboj od 2. do 04. oktobra provedena je regionalna akcija pojačane kontrole vozača, pješaka i biciklista. Tokom akcije kontrolisano je ukupno 257 učesnika u saobraćaju, od čega je 246 alkotestirano.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena 54 vozača. Tokom navedene akcije zbog alkoholisnosti je devet lica lišeno slobode od čega su dva vozača bicikla i to lice inicijala M.M. iz Broda kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,65 g/kg i lice inicijala N.B. sa područja grada Doboja, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,06 g/kg, te dva pješaka lice inicijala D.N. iz Broda, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,72 g/kg i lice inicijala R.I. iz Broda, pješaka kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,26 g/kg, saopšteno je iz Policijske uprave Derventa.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova sankcionisana su četiri vozača, a zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 63 učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima, stanju puta i vremenskim prilikima, uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here