Vijesti Hronika Provedena regionalna akcija kontrole vozača na alkohol i opijate

Provedena regionalna akcija kontrole vozača na alkohol i opijate

0

Na području Policijske uprave Doboj proteklog vikenda provedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga i drugih psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 289 učesnika u saobraćaju, od čega su 234 alkotestirana.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 45 vozača dok je devet vozača lišeno slobode, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova sankcionisano je šest vozača, zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisana su 84 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, dodajući da će se slične kacije nastaviti i ubuduće.

Apeluju na vozače motornih vozila da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima, stanju puta i vremenskim prilikima, uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here