Vijesti Hronika Provedene dvije akcije kontrole vidljivosti registarskih tablica

Provedene dvije akcije kontrole vidljivosti registarskih tablica

0

Službenici Policijske uprave Doboj od 15. do 21. februara na području Policijske uprave Doboj proveli su pojačane kontrole vidljivosti registarskih tablica vozila prilikom čega je sankcionisano 98 vozača.

Takođe, u periodu od 10. do 14. februara provedena je ista akcija prilikom čega su sankcionisana 62 vozača.

Iz PU Doboj podsjećaju da je članom 210. stav 2. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro vidljive i čitljive, od kojih je jedna na prednjoj, a druga na zadnjoj strani.

– Takođe, članom 20. stav 1. Pravilnika o registrovanju vozila, vlasnik vozila je dužan odmah, a najkasnije u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih registarskih tablica. Uz zahtjev iz stava 1. ovog člana prilaže se potvrda nadležnog organa unutrašnjih poslova o prijavi krađe ili gubitka jedne ili obje registarske tablice, a u slučaju oštećenja, izjavu na zapisnik o oštećenju kod nadležnog tijela za registraciju u kom slučaju se prilažu i registarske tablice i isprave o vozilu. U slučaju krađe ili gubitka jedne od registarskih tablica na vozilu, potrebno je priložiti preostalu registarsku tablicu. U slučaju gubitka, krađe ili oštećenja registarskih tablica iz stava 1. ovog člana, nadležno tijelo izdaje nove registarske tablice i potvrdu o registraciji uz evidentiranje promjene u potvrdi o vlasništvu vozila, dok se za izgubljenom ili otuđenom registarskom tablicom vrši raspis o traganju, navodi se u saopštenju.

Takođe, vozačime podsjećaju da registarske tablice na vozilima moraju biti čitljive i adekvatno postavljene te da će policijski službenici sankcionisati sva lica koja se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here