Vijesti Politika Prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine 30. januara

Prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine 30. januara

0

Prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine biće održana u četvrtak, 30. januara, odlučeno je to na juče održanoj 32. sjednici Kolegijuma Skupštine opštine.

Odbornici će razmatrati programe rada i finansijske planove javnih ustanova za 2020. godinu i to Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke “Branko Radičević”, Sportskog centra Derventa, Centra za kulturu, Turističke organizacije opštine Derventa, Gerontološkog centra i program rada i poslovanja Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“.

Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je predložila da se na dnevni red sjednice uvrste još tri tačke koje se odnose na izbor direktora Centra za socijalni rad. Ona je pojasnila da je postupak izbora u završnoj fazi odnosno da će saglasnost od nadležnog ministarstva o izboru predloženog kandidata stići do slanja materijala za sjednicu, a taj prijedlog je prihvaćen.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i prijedlog o prodaji nepokretnosti putem licitacije, odluka o prenosu vlasništva, Izvještaj o raspodjeli novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela na području opštine za 2019. godinu, te Informacija o stanju nasilja u porodici sa prijedlogom za njegovo suzbijanje i sprečavanje.

Šef kluba odbornika PDP Mirko Petrić zatražio je pojašnjenje tačke o prenosu vlasništva i zbog čega se poništava konkurs za članove Upravnog odbora Gerontološkog centra.

Zamjenik načelnika Siniša Jeftić je pojasnio da se prenos vlasništva odnosi na prenos dva vozila koja su vlasništvo opštinske uprave na Gerontološki centar.

Da bi Gerontološki centar dobio odobrenje za rad potrebno je da posjeduje jedno putničko vozilo, a ako ima više od pedeset korisnika i kombi.

Donijećemo odluku o prenosu vlasništva na ustanovu, a kada se steknu uslovi vozila će biti preregistrovana na Gerontološki centar, pojasnio je Jeftić.

On je takođe pojasnio da se konkurs za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora JU „Gerontološki centar“ poništava jer su na raspisani konkurs stigle tri prijave, od kojih je jedna nepotpuna, jedna neblagovremena, a kod treće nema dokaza o radnom iskustvu u struci.

Komisija je zasjedala i konstatovala da se nisu stekli uslovi za izbor članova UO pa će biti predloženo da se dosadašnji članovi imenuju za vršioce dužnosti do okončanja ponovnog postupka.

Samo jedan kandidat ispunjava uslove ali po zakonu on ne može sam da radi i nije bilo uslova za imenovanje Upravnog odbora, rekao je Jeftić.

Odbornici će odlučivati i o imenovanju jednog člana Upravnog odbora Javne ustanove “Centar za socijalni rad” Derventa.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here