Vijesti Društvo Prvi Dervenćanin rođen u 2020. godini deveto je djete u porodici

Prvi Dervenćanin rođen u 2020. godini deveto je djete u porodici

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je darivao malog Damjana, prvo novorođenog Dervenčanina u 2020. godini. Damjan je, inače, deveto dijete porodice Đuričić.

Majka Gordana rekla je da je porod prošao bez poteškoća.

Beba je imala pri rođenju 3,9 kilograma i to nam je šesti sin. Rođen je 3. januara u dobojskom porodilištu. Nije nam teško, navikli smo se, istakla je majka devetoro djece.

Načelnik Simić danas je obradovao prazničnim paketićima svu djecu, a najmlađeg Damjana, po tradiciji, i dukatom. Đuričićima se trenutno rekonstruše porodična kuća u Velikoj Sočanici.

Svaka beba je dobro došla, a tek kada se radi o devetom djetetu u porodici. Oni koji imaju višečlane porodice su hrabri i veliki ljudi, a mi smo našli način da i mi damo svoj doprinos, uz blagoslov člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te rukovodstva Republike Srpske, istakao je Simić.

Direktor Centra za socijalni rad u Derventi Maja Popović istakla je da opština Derventa brine o najosjetljivijim kategorijama, te da će porodici Đuričić biti riješeno stambeno pitanje i pomoć pri zapošljavanju oca, pored prava na dječiji i materinski dodatak.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here